ontworpen door Margot Fosté

Balletschool Roland Helven

~ Dans met je hart en je voeten zullen volgen ~

Inschrijven schooljaar 2024-2025?

SAVE THE DATE 

10 mei 2025 - show 


Welkom bij Balletschool R. Helven, de plaats voor een klassieke dansopleiding!

Een balletschool waar iedereen vanaf 6 jaar terecht kan voor een klassieke dansopleiding die doorheen het traject evolueert naar een combinatie van klassieke, hedendaagse en moderne dans. In onze balletschool staan de leerlingen centraal en gaat onze aandacht naar de persoonlijke ontwikkeling en artistieke ontplooiing van elk individu.

Wij bieden een leertraject aan van 12 jaar verspreid over 5 verschillende groepen beginnend bij Groep 1 en eindigend bij de Masterclass. Elke leerling spendeert 2-3 jaar in een groep om dan over te gaan naar de volgende. Wie van de Masterclass komt, krijgt de kans om zich aan te sluiten bij de (G)oldies. Onze groepen zijn gebaseerd op leeftijd en niet op niveau. Elke groep wordt begeleid door gepassioneerde docenten die garant staan voor kwaliteit, zorg en plezier.

Indeling van de groepen

Alle groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd en we volgen hiervoor de klassen van ons Belgische schoolsysteem. Hier kan u ons lessenrooster raadplegen van het dansjaar 2024-2025

Onze dansstijlen per groep

Aangezien we een balletschool zijn, geven we prioriteit aan klassieke dans maar laten we gaandeweg onze leerlingen ook kennismaken met hedendaagse en moderne dans.
In Groep 1 en 2 wordt alle aandacht besteed aan een goede basis voor klassiek ballet. Elke les trachten we de leerlingen meer en meer bij te leren over de techniek van klassiek ballet om die vervolgens ook te verwerken in een vrije en aangeleerde dans.
Vanaf Groep 3 wordt ervan uitgegaan dat elke leerling bezit over een degelijke basis klassiek ballet. Elke les begint nu met een deel klassiek en eindigt met een deel hedendaagse of moderne dans. Op deze manier proberen we de ‘dansgeest’ te versterken en de danservaringen en -mogelijkheden te verbreden.

Kan ik op oudere leeftijd nog beginnen aan klassieke dans? 

In onze balletschool is iedereen welkom en zien we altijd graag nieuwe talenten binnenstromen. Wanneer u wenst om op oudere leeftijd aan uw danscarrière te beginnen, zullen wij er alles aan doen om die droom waar te maken. Ook als u nog geen ervaring heeft binnen een klassieke dansopleiding, is dat geen probleem!